Menjadi Ahli @ Pengedar Shaklee?

WOW, BESTNYA JADI AHLI SHAKLEE!

Assalamualaikum,

Terima kasih buat pembaca blog cik ton, hari ni cik ton nak share apa kelebihannya bila kita daftar jadi ahli Shaklee.

First of all, nak bagitau sebenarnya ada 2 cara untuk jadi ahli Shaklee...ada yuran @ tidak perlu bayar yuran. Best kan? Anda boleh pilih sendiri.

1) Yuran Pendaftaran hanya RM68.90 (Postage RM10.60). Yuran ini adalah untuk menampung kos MANUAL KIT yang mengandungi katalog, product guide dan bussines manual. 

ATAU

2) Buat pembelian sebarang produk dalam 1 RESIT minimum 200 point UV (Unit Value), iaitu lebih kurang belian berjumlah RM700+ (termasuk GST) dan anda akan mendapat KEAHLIAN PERCUMA (bernilai RM68.90) dan juga CASH BONUS (bernilai RM30+). Penjimatan hampir RM100.

 
Okay, now check it out apa yang BESTNYA DAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE ni...

1. Yuran yang rendah RM68.90
Seperti yang cik ton nyatakan di atas, anda boleh pilih samada ingin daftar ahli dengan yuran ataupun tanpa yuran. Yuran ni merangkumi manual kit yang mengandungi katalog, product guide dan bussines manual. Sangat berbaloi dengan harganya. Bermacam-macam info produk yang anda bakal perolehi dalam manual kit tersebut. 

2. Diskaun keahlian yang hebat (sehingga 30%)
Yess...ramai antara customer cik ton yang daftar ahli untuk kegunaan sendiri. Mereka teruja sebab harga retail dan harga ahli yang jauh beza. Sebagai contoh Sustained Release Vit C, harga retail RM98.05, tapi jika anda mendaftar sebagai ahli, anda dapat menikmati manfaat Vit C dengan hanya RM78.44 sebotol! Bayangkan sebotol tu tahan 6 bulan, anda spend tak sampai RM15 pun sebulan untuk dapatkan kesihatan yang optimum

3. Bonus tunai bulanan setiap bulan
Ada yang datang pada cik ton dan bertanya bonus tunai yang dimaksudkan, jika anda maintain point atas belian minimum 150UV (Unit Value), anda layak menerima bonus tunai. Ini adalah bonus tunai individu. Tahukah anda, SHAKLEE menyediakan 9 jenis bonus untuk mereka yang berminat menjana pendapatan dengan SHAKLEE. Seronok bak hang, hanya perlu ada smartphone, internet dan laman sosial. Anda tentukan sendiri nak pendapatan RM20, RM200, RM2000 atau RM20,000. Tanya cik ton, cik ton akan guide dari A-Z.

4. Bimbingan kelas online/offline
Apa yang seronoknya join SHAKLEE ni, selain dapat info produk secara online/offline, anda dapat membantu mengekalkan kesihatan yang optimum bagi diri anda dan keluarga. Ini cik ton dah rasai sendiri, bilamana mak cik ton yang mengalami sakit sendi dah kurang rasa sakitnya selepas amalkan ostematrix dan omegaguard, suami cik ton yang sembuh dari selsema teruk kurang dari 3 hari selepas amalkan Vit C dan omegaguard, cik ton sendiri yang pernah alami masalah sembelit yang teruk, sekarang dah semakin beransur pulih selepas amalkan set sembelit SHAKLEE. Tak terkira kegembiraan dan kepuasan yang cik ton rasai bila orang di sekeliling kita semakin gembira hidupnya selepas jadikan SHAKLEE sebagai supplemen mereka. Semua ini hasil bimbingan kelas online dan offline yang cik ton ikuti, antaranya :

Kelas online :


 • Kelas inforia
 • Kelas produk 
 • Kelas antenatal
 • Kelas cara pemakanan produk
 • Kelas set-set produk


Kelas offline (biasanya cik ton hadiri di Branch Johor Bahru) :

 • Kelas nutrisi
 • Kelas pengiraan BMI dan pengunaan Karada Scan (untuk mengetahui tahap kesihatan badan)
 • Kelas produk sharing oleh nutritionist
 • Kelas set-set produk
5. Tunjuk ajar dari Sifu yang berpengalaman
Alhamdulillah, cik ton rasa bersyukur dan beruntung sebab ditemukan dengan group SHAKLEE yang cik ton dah anggap macam family sendiri. Gambar di bawah adalah cik ton bersama Sifu cik ton yang sangat banyak bagi bimbingan dan tunjuk ajar. Kak Aqeen sangat menginspirasikan, beliau curahkan segala ilmunya sehingga cik ton dapat membina group sendiri sekarang.  

Cik ton bersama mak SHAKLEE, Kak Yaqeen Ahmad sewaktu menghadiri National Conference di MAEPS. Beliau sangat banyak membantu dalam coaching SHAKLEE. Thank you very much mak. 

Cik ton bersama family Legasi Nasih Maju yang sangat supportive

6. Menjana income (peluang jana pendapatan 2 hingga 5 angka sebulan!)
Ini pilihan masing-masing, bila cik ton rasa seronok berkongsi benda dan perkara baik dalam SHAKLEE ni, Allah bagi reward lagi. Cik ton bermula dari bawah, dari bonus hanya 2 angka, kini berjaya capai 3 angka. Cik ton jadikan keseronokan nak bantu insan lain sebagai batu loncatan, sebab cik ton dah rasai peritnya mengalami kesihatan yang kurang memuaskan, bermacam-macam perkara tergendala. Sekarang alhamdulillah, kesihatan cik ton lebih baik, dapat bantu family, dapat bantu adik-adik yang ingin menyusukan anak secara ekslusif sepanjang 2 tahun, dapat bantu kawan yang mempunyai anak tonsil dan sekarang tiada lagi. Cik ton memegang kata-kata, "The more u give, the more u will get." Insyaallah. Ketenangan dan kebahagiaan itu kita akan rasai. 

7. Layak mendapat bonus kereta, melancong, trip umrah/oversea. 
Ini juga antara bonus yang SHAKLEE beri buat mereka yang betul-betul berminat dalam mengedarkan SHAKLEE dan menyebarkan manfaatnya. Berikut antara tempat-tempat yang upline cik ton dah lawati, 5 stars trip hadiah daripada SHAKLEE, mereka ke umrah dengan bonus SHAKLEE, ke local trip baru-baru ini di Langkawi, sebelumnya Master Farihah join conference di London. Sangat seronok, itu baru tengok gambar trip mereka. Giliran kita, bakal menyusul. 

 Master Farihah dan Master Raja sewaktu trip ke Conference di London


Trip ke Langkawi Master Farihah dan sideline

8. Patuh Syariah (MLM bukan piramid)
Ini asas dalam perniagaan yang cik ton pilih, sebelum ni cik ton dah rasai bermacam-macam jenis perniagaan, daripada dropship ke agen hinggalah menjadi stokis produk. Setelah cik ton menimbang tara, berbincang dengan suami as tulang belakang cik ton dalam SHAKLEE ini, cik ton memilih SHAKLEE sebagai lifetime biz cik ton. Terlalu banyak manfaat yang cik ton perolehi setelah menyertai SHAKLEE dan merasai kelebihan produknya. SHAKLEE melaburkan US$250 juta setahun untuk menjalankan kajian dan penyelidikan ke atas semua produk. Dan produknya tidak diuji ke atas haiwan. Bahan yang digunakan juga daripada sumber semulajadi. 
Sebab utama cik ton memilih biz SHAKLEE :
 • Produknya dihasilkan melalui penyelidikan daripada saintis dan pakar nutrisi (bukan dihasilkan dalam masa sebulan dua)
 • Cik ton sudah merasai kelainan selepas mengamalkan SHAKLEE hampir setahun yang lalu
 • Cik ton tak perlu susah-susah simpan stok dan takut kerugian jika stok tak habis
 • Cik ton tak perlu fikir nak buat pengeposan barang sebab SHAKLEE dah tolong poskan..hehe
 • The important thing, bonus SHAKLEE bukan atas pendaftaran ahli baru, sebab memang cik ton menitikberatkan sumber pendapatan yang diperolehi. Bonus yang diberikan atas pendaftaran ahli adalah perniagaan yang tidak patuh syariah dan iainya termasuk dalam riba' 
"Penyertaan tanpa barangan (menjadi ahli tanpa membuat pembelian)
Komisyen yang diperolehi dengan cara kemasukan ahli bawahan yang baru, bukan melalui jualan barangan dan jika semakin ramai ahli baru yang menyertai, semakin tinggi komisen yang diperolehi. Cara ini boleh dikategorikam sebagai riba nasiah, dan riba al-fadhl. Hal ini sama juga sekiranya barang jualan ada, akan tetapi ianya tidak berkualiti, ataupun pembelinya tidak mempunyai kegunaan ke atasnya, dibeli hanya kerana untuk cukupkan syarat, dan hanya bertujuan untuk masuk dalam rangkaian perniagaan, serta mendapatkan komisen dari rangkaian tersebut. Ia juga merupakan helah bagi menghalalkan perniagaan mereka." 

Alhamdulillah...perniagaan SHAKLEE tidak menerima bonus atas pendaftaran ahli baru, dan tidak mempunyai paksaan untuk maintain point atas pembelian produk. 

Untuk mendaftar, anda boleh terus hubungi Cik Ton di 013-602 8873, Cik Ton akan bantu daftarkan anda yer

Atau boleh juga gunakan Shaklee ID kami iaitu 1178012 (ABDUL HADI BIN MD RUSDI) sebagai SPONSOR ID.

No comments: